Vluchtprogramma hafo & fondvluchten

Hieronder vindt u het vluchtprogramma voor de kleine halve fond-, grote halve fond-, fond en grote fondvluchten van het komende seizoen.

Mogen we uw aandacht voor volgende belangrijke aanpassingen en nieuwigheden:

 • We hebben een overeenkomst afgesloten met voetbalclub SK Peulis. Hier hebben we de meest geschikte locatie gevonden die dienst kan doen als infkorlokaal. We heten jullie binnenkort graag welkom in het nieuwe inkorflokaal gelegen aan de terreinen van voetbalclub SK Peulis, voetbalstraat 1/Z,  2580 Putte (Peulis).
 • Zoals de voorbije jaren zullen alle inkorvingen gebeuren op afspraak (onder tijdslot). “Vaste liefhebbers” kunnen een “vast tijdslot” aanvragen voor het ganse seizoen (zie pagina 3).
 • Artikel 98 van het nationaal sportreglement over het controleklokken op de (inter)nationale vluchten (zie pagina 14).
 • Artikel 101 van het nationaal sportreglement over het aanmelden op de (inter)nationale vluchten (zie pagina 14).
 • Het online aanmelden van duiven op de fondvluchten (zie pagina 10 en 11).
 • Inschrijven voor de snelheidsvluchten doet u bij het inkorven van Quievrain en Noyon in het lokaal café “De Hoekskesvrienden”, Berlaarbaan 35, 2860 Sint-Katelijne-Waver.
 • Zoals de voorbije jaren kan u zich online inschrijven voor de kleine halve fond- t.e.m. de grote fondvluchten via onze website zuiderbondmechelen.be. U klikt hiervoor op de hoofdpagina van onze site bovenaan op “lid worden” in de rode menu om naar de inschrijfpagina van de kampioenschappen en nevencompetities te gaan.
 • Voor Union Antwerpen-Antwerp Flyingclub en Fondclub Antwerpen zijn er papieren inschrijvingsformulieren voorzien . Deze brengt u volledig ingevuld binnen voor de desbetreffende inschrijvingsdate opgesteld door Union Antwerpen, Antwerp Flyingclub of Fondclub Antwerpen.
 • Laat je toevoegen aan onze WhatsApp groep (indien dit nog niet gebeurt is) zodat je snel op de hoogte bent van het sluiten van vluchten, aanpassing van vluchtkalender en alle ander info.
 • Betaal digitaal. ’t Is het nieuwe normaal: maak in onze verenging gebruik van de mogelijkheden om met de betaalkaart of Payconiq app te betalen (zie pagina 9).
 • Reglement betreffende de verplichte inenting tegen Paramyxovirose (zie pagina 13). Wees hiermee strikt in orde!
 • Als bestuur vragen we van onze leden meer engagement te tonen wat de inkorfactiviteiten betreft. Dringend hebben we helpende handen nodig bij het aanpakken van de duiven en het computerwerk aan de kas. Zonder helpende handen redden we het echt niet meer. Hiervoor zullen we als bestuur een werkrooster opmaken voor het hele seizoen en de openstaande posten aan jullie doorgeven zodat deze tijdig kunnen aangevuld worden. Dit hoeft geen wekelijks vast engagement te zijn, dit kan ook even de handen uit de mouwen steken zijn tijdens drukke vluchten, zolang maar alle open gaten in het werkrooster opgevuld geraken. We rekenen op jullie!
Deze brochure is louter informatief en niet bindend om aanspraak te maken op eventuele trofeeën, geldprijzen, en dergelijke. Druk, spel-zet-of andere dergelijke fouten kunnen niet ingeroepen worden als grond voor welke verplichting dan ook. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, door fotokopieën, of op enige andere manier zonder voorafgaande toestemming van het bestuur van de vereniging. Het bestuur van de vereniging behoudt zich ten allen tijden het recht om aanpassingen door te voeren aan de vluchtkalender, kampioenschappen, nevencompetities,… en dit met betrekking tot vluchtdata, lidgelden, berekeningswijze kampioenschappen, asduiven,…