Inkorflokaal voor (inter)nationale en (inter)provinciale vluchten – Fondclub Mechelen:

 • 6138, Kon. De Zuiderbond, Veldstraat 2, 2812 Muizen (Mechelen).
Klik hier om het volledige vluchtprogramma in pdf te lezen!

 

Vluchtkalender:

De afstandsberekening gebeurde op basis van de coördinaten (51°00’29,0″ – 04°30’46,0″) van het lokaal te Muizen (Mechelen).

Agen 812327 Limoges 654452
Argenton 538102 Marseille 885163
Barcelona 1082120 Montelimar 719109
Bourges 461734 Narbonne 881802
Brive 686552 Perpignan 920349
Cahors 757994 Souillac 715922
Chateauroux 509185 St. Vincent 924769
Issoudun 487162 Tulle 639922
Jarnac 680574 Valence 675598
La Souterraine 575367 Vierzon 458291

<= Klik op de knop vernieuwen hiernaast of boven aan de internetpagina indien de vluchtkalender niet verschijnt!

Coronaversie – Fondclub Mechelen

Coronaversie – Kalender (inter)nationale vluchten

Coronaversie – Antwerp Flying Club

Coronaversie – Fondclub Antwerpen

Het bestuur van de vereniging behoudt zich ten allen tijden het recht om aanpassingen door te voeren aan de vluchtkalender, kampioenschappen, nevencompetities,… en dit met betrekking tot vluchtdata, lidgelden, berekeningswijze kampioenschappen, asduiven,…

Speelomtrek:

 • Aanpalende gemeenten Brabant: Malderen-Londerzeel-Ramsdonk-Kapelle op den Bos-Zemst-Hofstade-Hever/Schiplaken-Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen-Tremelo-Baal.
 • Aanpalende gemeenten Oost-Vlaanderen: Buggenhout-Opdorp-Baasrode-Tielrode-Temse-Steendorp-Rupelmonde-Bazel.
 • Antwerpse Gemeenten: St.Amands-Mariekerke-Bornem-Weert-Hingene-Niel-Hemiksen-Schelle-Aartselaar-Edegem-Mortsel-Boechout-Vremde-Broechem-Oelegem-Emblem-Hove-Lint-Kontich-Rumst-Reet-Terhagen-Boom-Willebroek-Blaasveld-Heindonk-Tisselt-Puurs-Oppuurs-Duffel-Waarloos-Mechelen-Walem-Hombeek-Leest-Muizen-Bonheiden-St.Kat.Waver-O.L.V.Waver-Putte-Beerzel-Heist op den Berg-Berlaar-Lier-Kessel-Nijlen-Herenthout-Bevel-Itegem-Hallaar-Schriek.

Onkosten lokale dubbeling:

 • € 0,25 per duif.
 • Uitslag: € 1,00.
 • Klok: € 0,60.
 • Geen portduiven toegelaten!

Inkorvingen:

 • Van 19u. tot 20u.30
 • Internationale vlucht vanuit Barcelona wordt ingekorfd op zondag.
 • Grote fondvluchten worden ingekorfd op maandag.
 • Fondvluchten worden ingekorfd op woensdag.
 • Grote halve fondvluchten worden ingekorfd op donderdag.
 • Gelieve tijdens het inkorven steeds in het bezit te zijn van de KBDB-lidkaart!
 • Vermeld steeds het nationale lidnummer en coördinaten op de poulebrieven!

Lossingen:

 • Alle vluchten worden gelost op zaterdag met uitzondering van de internationale vluchten die gelost worden op vrijdag.

Aanmelden (art. 101 van het nationaal sportreglement):

Voor de nationale grote halve-fond wedvluchten en fondwedvluchten en de internationale grote fondwedvluchten dienen alle geklokte duiven verplicht te worden aangemeld via een communicatiemiddel aan zijn inkorvingslokaal of via een door de KBDB aanvaard aanmeldingsplatform:

➢ de eerste geklokte duif van iedere liefhebber in elke categorie binnen de 15 minuten vanaf het officiële uur van bestatiging (in u, min, sec)

➢ vanaf de tweede geklokte duif van iedere liefhebber in elke categorie binnen de 30 minuten vanaf het officiële uur van bestatiging (in u, min, sec)

De meldingen zullen de laatste 4 cijfers van de identiteitsring, het uur van klokken (in u, min, sec), het uur van aanmelden (in u, min, sec), het eventueel vleugelmerk en de naam van de liefhebber vermelden. Wanneer het uur van klokken niet wordt vermeld in u, min, sec dan wordt de duif geklasseerd op het juiste uur van bestatiging (in u, min, sec) plus 1 minuut. Indien aan één of meerdere van de andere voorwaarden niet wordt voldaan, zal de duif worden gedeklasseerd.

Wanneer de respectievelijke termijnen van 15 minuten (voor de eerste duif per categorie) of 30 minuten (voor alle andere duiven per categorie) worden overschreden, zal de duif worden geklasseerd op het uur van aanmelding van deze duif. Indien geen enkele aanmelding wordt gedaan zullen alle bestatigingen van deze liefhebber, in dezelfde categorie (en in haar dubbelingen), worden geannuleerd.

Mogelijkheden tot aanmelden van duiven binnen onze vereniging.

Opgelet! Beschikt u over een elektronische klok om via het internet aan te melden of over een computer, laptop, tablet of smartphone met internetverbinding dan bent u verplicht om gebruik te maken van mogelijkheid 1 of 2 van de 2 onderstaande mogelijkheden. Zorg dat uw systeem feilloos werkt en kijk dit na voor de aankomst van de duiven! Voor het verloop van de vlucht contacteert u niet het aanmeldnummer van de vereniging maar raadpleegt u regelmatig www.kbdb-online.be. Liefhebbers mogen we rekenen op uw volledige medewerking? Waarvoor dank!

Mogelijkheid 1: automatisch aanmelden via het internet met een elektronische klok.

Door gebruik te maken van een Bricon Extremeklok, Unikon Champklok,… kunnen duiven automatisch aangemeld worden via het internet. Contacteer hiervoor tijdig de fabrikant! Een technieker of vertegenwoordiger zal ervoor zorgen dat je elektronische klok kan aangesloten worden op je computer of laptop en zal eveneens voor een gebruikersnaam en wachtwoord zorgen om het automatisch aanmelden te kunnen gebruiken. Alle aanmeldingen komen automatisch bij www.kbdb-online.be terecht.

Mogelijkheid 2: online aanmelden via het internet op www.anONS.be.

Zoals alle andere fondlokalen maken we gebruik van www.anONS.be voor het online aanmelden van de duiven. Omar-system en briconweb sloegen de handen in elkaar en bouwden deze nieuwe website: www.anONS.be. Dit systeem zal alle online systemen vervangen. Enkele voordelen van dit systeem: alles onder één dak, geen telefoonkosten voor de liefhebbers, geen wachttijden voor de onlinegebruikers en ontlasting van de telefoonlijn, onmiddellijk een voorlopige tussenstand gerangschikt volgens snelheid, mogelijkheden om tussenstanden van meerdere lokalen samen te bekijken, 1 gebruikersaccount die liefhebbers in alle deelnemende verenigingen kunnen gebruiken, het gebruik is volledig gratis voor de liefhebbers.

  • Gebruikersnaam en wachtwoord:

Om gebruik te kunnen maken van dit systeem dient u in het bezit te zijn van een gebruikersnaam en wachtwoord. De gebruikersnaam is altijd het KBDB-licentienummer. Test tijdig de werking van je gebruikersnaam en wachtwoord en dit ten laatste voor het inkorven van een vlucht. Voor hulp kan u steeds terecht bij de verantwoordelijke van de vereniging.

  • Inloggen:

Om toegang te krijgen tot het systeem dien je via de computer of laptop met internetverbinding eerst naar de website www.anONS.be te gaan en in te loggen met je KBDB-licentienummer en wachtwoord. Je kan ook gebruiken maken van een tablet of smartphone met internetverbinding.

  • Aanmelden:

Het aanmelden van duiven op een vlucht kan enkel wanneer de vlucht actief staat en wanneer je zelf deelneemt aan deze vlucht. Wanneer er geen vluchten actief staan zal je ook geen duiven kunnen aanmelden. Een kort overzicht van de invulvelden:

   • Tijdstip constatatie: Hier vullen we het uur, de minuten en de seconden in van bestatiging. Als je duif om 15u46min16sec is geklokt vul je in dit veld 15:46:16 of 154616 in. Voor 8u20min35sec vullen we 08:20:35 of 082035 in. Seconden moeten verplicht mee worden ingegeven! Je aanmelding is pas definitief als je ze tussen de tussenstanden ziet staan!
   • Gummi: Hier vullen we de 4 cijfers van de gummirek nummer in. Dit veld bestaat enkel uit cijfers. Letters of andere tekens zijn niet toegelaten!
  • Tussenstanden:

Via de knop tussenstanden kan je de aanmeldingen bekijken. Je eigen duiven komen in het blauw te staan. Bij meerdere actieve vluchten zal je eerst een keuze moeten maken. De volgorde is de rangschikking volgens de snelheid van de duif. Een voorlopige uitslag met andere woorden en dus geen rangschikking volgens aanmelding.

Mogelijkheid 3: telefonisch aanmelden.

Opgelet! Telefonisch aanmelden is enkel en alleen beschikbaar voor liefhebbers die niet over de eerste 2 bovenstaande systemen beschikken. Dus bent u niet in het bezit van een elektronische klok om via het internet duiven aan te melden of bent u niet in het bezit van een computer, laptop, tablet of smartphone met internetverbinding dan kan u aanmelden via het aanmeldnummer. Telefonisch geeft u in volgorde je naam, de categorie, de 3 laatste cijfers van het ringnummer, het juiste uur van klokken in u, min en sec en de 4 cijfers van de gummirek door.

De aanmeldnummers zijn verkrijgbaar tijdens het inkorven. Het zijn geen infonummers en zijn enkel bereikbaar tijdens de aankomst van de fondvluchten! Hou het gesprek van aanmelden zo kort mogelijk en dit voor een vlot verloop van het aanmelden van de vluchten. Geen aanmeldingen met SMS versturen of inspreken op de mailbox! Aanmeldingen op een ander telefoonnummer: lokaal, secretariaat of voorzitter worden niet in de aanmeldingslijst opgenomen en dit met het gevolg dat eventuele prijsduiven uit de uitslagen zullen worden verwijderd. Liefhebbers mogen we rekenen op uw volledige medewerking? Waarvoor dank!

Duivenverzender:

Bauwens Logistics – Stekene.

Voor informatie over de lossing van de weekendvluchten kan men terecht op de nummers: 03/790.19.12 – 03/790.19.13 – 03/790.19.16 – 03/790.19.17 – 03/790.19.18 – 03/779.68.68. De informatie over de lossingen worden ieder uur aangepast, gelieve te bellen na het uur voor correcte info betreffende de lossing. Ook op de website: www.duivenspel.be zullen de lossingsuren bekend gemaakt worden. Update ieder uur tot alles los is.

Rekenbureel:

Zuiderbond Mechelen.